- Το έργο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023 -

Το έργο SWEET (Sweeteners and sweetness enhancers: Impact on health, obesity, safety and sustainability) έχει ως στόχο να εξεταστούν τα εμπόδια και οι δυνατότητες χρήσης των γλυκαντικών και των ενισχυτών γλυκύτητας καθώς και οι πιθανοί κίνδυνοι και τα οφέλη από τη χρήση τους, ως αντικαταστάτες της ζάχαρης, στην υγεία, την παχυσαρκία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα.

Η Κοινοπραξία

Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ενώ στην κοινοπραξία ανήκουν πανεπιστήμια, ερευνητικοί οργανισμοί, εταιρείες και διάφοροι οργανισμοί από 11 χώρες. Ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στο έργο μέσα από την Κοινοπραξία των 11 Εθνικών Συνδέσμων Βιομηχανιών Τροφίμων SPES.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ ΗΟΡΙΖΟΝ 2020 και έχει διάρκεια 5 χρόνια (1/10/2018 – 30/9/2023).