
Στις 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2021, που συμπλήρωσε 11 χρόνια αδιάκοπης και επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα.Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ο Διαγωνισμός διεξήχθη με φυσική παρουσία μόνο των διαγωνιζόμενων ομάδων και της Εθνικής Κριτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού πέρασαν 10 ομάδες φοιτητών από 4 Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην Εθνική Επιτροπή.
Εθνική Επιτροπή
- Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
- Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας
- Τ. Καμπιώτη / Business Executive Officer NESTLE PROFESSIONAL / NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
- Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
- Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ
Τεχνική Επιτροπή
- Κ. Βαρταλίτη, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
- Β. Μπουκίδης, ΙΟΝ Α.Ε.
- Μ. Ρεπάνης, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ
- Γ. Σμαρνάκης, ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ ΖΑΧΑΡΩΔΗ
- A. Χατζηγεωργίου, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.
Οι φετινές συμμετοχές και το σχετικό video με τα προϊόντα:

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:
1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500€ και συμμετοχή στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το Nutri Salad Bars από την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Σχολή Χημικών Μηχανικών.
2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€
Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το OLIVENA από την ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Τμήμα Χημικών Μηχανικών.
3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το MυροβλήΤeas από την ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής.
Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Τεχνολογίας, για το προϊόν Softies Homestyle Snack.
Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ – Εμπορίας
Το βραβείο για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν Feel Your Oats.