
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019. Οι καινοτόμες ιδέες και η δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων φοιτητών αναδείχτηκαν για μια ακόμη χρονιά μέσω του Διαγωνισμού, τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011. Οι συμμετέχουσες ομάδες συναγωνίστηκαν με πάθος και κέρδισαν τις εντυπώσεις της Εθνικής Επιτροπής, για την καινοτομία, την ποιότητα, τα ιδιαίτερα διατροφικά και οικολογικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους.
Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:
1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “ANUGA”, στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 6 & 7/10/2019.
Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση αλλά και το Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ – Εμπορίας ήταν το «GReatings», Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου.
2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «Coofie», Εθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών
3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «HOLI BEAN», Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο / Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής.
Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων για το προϊόν «ROBUSTUS».
Video προϊόντων: