
Ο ΣΕΒΤ πραγματοποίησε την εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών του 2ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν:
1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Cereal 4” και προέκυψε από τη συνεργασία των Β. Πολυχνιάτου, Χ. Χρανιώτη, Σ. Χανιώτη & Π. Σφακιανάκη, φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση της Καθ. κα Κ. Τζιά.
2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
Το 2ο βραβείο κατέκτησαν 2 προϊόντα: Το πρώτο ήταν το “Probiotic Green whole table olives”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Α. Γρουντά, Κ. Τσελεπατιώτη & Ν. Πολυμενέα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Γ-Ι. Νυχά. Το δεύτερο ήταν το “Reberyberry-a sugarless organic marmalade with stevia”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Α. Τούλη, Α. Σαριδάκη & Μ. Γιαννόγλου, φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση του Δρ Γ. Κατσαρού.
3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
Το 3ο βραβείο κατέκτησαν 2 προϊόντα: Το πρώτο ήταν το “ΕNDECA”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Δ. Σακκά, Θ. Τσιπολίτη & Ε. Τζαγκαράκη, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την καθοδήγηση του Δρ Δ. Μακρή. Το δεύτερο ήταν το “Crispy Delight with Mediterranean dip”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Μ. Τσαγκρασούλη, Θ. Ντάμαρη, Α. Σαλιβέρου, Β. Προσίλη & Ε. Ψαρά, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την καθοδήγηση του Δρ Κ. Αναστασίου.